Onsdag, 21. november 2018 Nyheter
Kontakt oss
Toggle

Postadresse:

Mathismarkens Bataljon

Postboks 4157

Sandviken

5835 Bergen

Send mail

Nettredaksjonen:

Ansvarlig redaktør

Marius Waage

Søk i Google
Toggle
Tilpasset søk
Sjef Sesongen 2017
Publisert: 9, desember 2016

 undefined

Navn: Sebastian Sortland Haugjord

Adresse: Arbeiderboligen 5

Mobil: 976 18 869

Årskull: 2000

Rang 2016 – Sjef

Rang 2017 – Sjef

 

Jeg tror det er få som aner hvilken enorm jobb Sebastian Sortland har gjort for «Matta». Utmerkelsene taler for seg, og jeg tror vi alle kjenner til Sebastians historikk i korpset. Bare 7 år i korpset, skapet fullt av pokaler,16 år og sjef for andre året på rad! Sebastian vier mye, mye av sin tid til å bygge buekorpset til å bli enda bedre enn det er, noe det står stor respekt av. Verdiene vi har i matta; et godt miljø, trygghet og inkludering, er noe som Sebastian setter stor pris på, og kanskje er det derfor han bruker så mye tid og krefter på nettopp buekorpset. Som sjef har han muligheten til å prege korpset slik han vil, og i fjor så vi fruktene av det. Buekorpset utvikler seg i alle ledd, erfaringer blir delt og ideer blir konstruert. Selv om han selv og rådet hans er det definitivt yngste rådet i moderne «Matta-historie», er det også et nyskapende og engasjert råd som gjør at framtiden til Matta ser lys ut. Som sjef har Sebastian den viktigste jobben og må engasjere og motivere de andre, en oppgave han allerede klarer med stor bravur. Jeg tror de fleste av oss kan være enige om at det han står for, er en standard vi ønsker alltid skal være med oss.

Vi er heldige at Sebastian har valgt å ta et andre år som sjef. Det er også jubileumssesong, så presset er stort for å prestere. Samtidig må man være realistisk og sette seg mål ut ifra den situasjonen man er i. En ting man kan sikkert si er at innsatsen til Sebastian vil være formidabel, han kommer til å jobbe hardt for at vi får et fantastisk jubileum. Hvis man ser på målene til offiserene som tidligere har blitt presentert på nettsiden her, viser det hvilket engasjement og innsats guttene er villig til å legge ned. Sebastian har helt klart en viktig rolle her, og det er bare å glede seg! Vi skal nå høre med sjefen sjøl hvordan han ser på jubileumssesongen og hvilke mål han har satt seg:

Utmerkelser

Beste nybegynner 2010. Beste soldat 2012. Beste offiser 2013 og 2014. Beste pelotong 2014 og 2015.

Hva inspirerte deg til å ta ett år til som sjef?

Noe av det som inspirerte meg til å ta et år til var den gløden og entusiasmen som var i og rundt korpset. Buekorpset består av noen fantastiske gutter og vi i matta har også strålende gamlekarer, foreldre, damegarde og andre støttespillere som verner om oss.

Det er og viktig for meg å se at de yngre stortrives og stråler av glede. Det er en stor motivasjon.

Føler du deg tryggere på sjefsrollen etter ett år med erfaring?

I en så stor sesong som jubileumssesongen 2017 er det veldig greit å ha et års erfaring som sjef fra før av. I år må ting klaffe og vi må jobbe hardt

Hvordan er det å kombinere å være sjef med første året på videregående og andre interesser?

Å kombinere buekorps, skole og andre ting er ikke alltid like lett. Det blir mange lange dager og mye slit, men man må bare lage seg planer for dagene og prøve å følge dem.

Kan du også si litt om dine andre interesser og hva du ønsker å bli?

Noe av det beste jeg vet er å fiske! Jeg liker egentlig dyr generelt. Havdyr og reptiler er kanskje det mest spennende og jeg kunne gjerne tenke meg å jobbe med disse skapningene i fremtiden. Ellers så liker jeg å trene og i det siste har jeg kikket litt på hva som skal til for å bli gymlærer.

Hvordan vill Matta ut sesongen 2016/2017?

2016/2017 sesongen blir stor. Vi skal feire 130-års jubileum til buekorpset og da er det viktig at alle sammen er med å bidra. Målet for sesongen er jo å bli store og se bra ut.

Vil du avsløre noen av begivenhetene i sesongen? Er det noen Spesielle overraskelser du kan hinte om?

Den største begivenheten i år er jo desidert jubileet, men ellers kan jeg jo avsløre at vi skal ha den tradisjonelle peppesdagen 3. mai som er på Nordnæs Bataillon sin stiftelsesdag. På de dager det det viktig at vi er store og viser Nordnæs hvilket korps som er det beste i byn. 

Hva er dine forventninger til sesongen i år og hvordan tror du at jubileet blir?

Forventningene til den kommende sesongen er høye. Jeg har satt meg høye mål som vi skal prøve å nå, det tenker jeg er viktig. Det er bare bra å ha noe å jobbe mot. Ellers tror jeg at jubileet kommer til å bi fantastiske for alle som deltar. Vi har en fantastisk jubileeumskomite som jobber knallhardt for at jubileet skal bli bra.

Hva er dine mål for sesongen?

Noen av målene er som allerede nevnt å stille mange gutter på linje, se fete ut og skape et enda bedre miljø enn det vi allerede har.

Noe annet du vil tilføye?

Jeg vil gjerne tilføye at jeg gleder meg enormt til sesongen og at jeg håper flest mulig stiller opp for oss. Kjenner man noen som vil begynne i korpset, så er det bare å ta de med. Denne sesongen kommer også til å bli tøff. Vi har et ufattelig ungt råd fortsatt og har mange utfordringer foran oss. Vi trenger all den støtten vi kan få!

 

 Skrevet av tidligere sjef, Samson Kleven (2015)

 

Nyhetsbrev
Motta nyhetsbrev!

Din epost:

Sponsor

 www.norwayguesthouse.com


myFlashFile